Kepiye E-commerce Cross-Border bisa Urip Ing Epidemi?

Bubar iki, warta "Globalegrow E-commerce wis diajokake bangkrut lan reorganisasi" muncul ing telusuran panas Internet. Salah sawijining alasan kenapa perkara iki narik perhatian akeh yaiku Globalegrow minangka anak perusahaan duweke kabeh saham A sing nuduhake "saham pertama e-commerce lintas-wates" -KJT. Total nilai pasar perusahaan induk kasebut sadurunge cedhak 40 milyar, lan penghasilane tekan 20 milyar. Kajaba iku, sajrone rong taun kepungkur, epidemi kasebut ningkatake transaksi online lan uga nggawa kesempatan kanggo e-commerce lintas batas kanggo ngresiki inventaris lawas. Napa Globalegrow, kanthi halo "saham pertama e-commerce lintas batas" ing pucuke, ambruk?

src=http___n1.itc.cn_img8_wb_recom_2016_08_04_147028219912399507.JPEG&refer=http___n1.itc

Globalegrow lagi krisis krisis!

Laporan kaping pisanan "Krisis utang jero Globalegrow" yaiku ing wulan September 2020. Ora mung dipedhot media amarga tetep tundhuk karo para pemasok, nanging uga ana ing sawetara perselisihan kontrak, sing kabeh ana gandhengane karo gagal mbayar pambayaran .

Nganti taun 2020, masalah utang dadi mendesak. KJT ujar, kanggo ngrampungake masalah kabutuhan modal, perusahaan nyoba golek dana liwat macem-macem cara kayata nerbitake obligasi perusahaan, utangan bank, utangan pemegang saham, lan adol aset.

Sing paling nggegirisi industri yaiku ing tanggal 24 Maret 2021, KJT ngumumake adol 100% anak perusahaan, Patozon, kanthi rega total 2,02 milyar yuan kanggo transfer ekuitas dhasar.

Masalah bisnis sing terus-terusan nyebabake KJT nganggo topi ST (perawatan khusus) tanggal 7 Mei taun iki. Sanalika, KJT uga ngalami gempa personalia.

Miturut wawancara media, karyawan Globalegrow ngumumake manawa "Globalegrow duwe utang luwih saka 3.000 pemasok, udakara 450 yuta yuan utang marang para pemasok, lan udakara 300 yuta yuan duwe utang kanggo logistik, gunggunge luwih saka 700 yuta yuan."

 

下载

Kepiye carane KJT nggawe iki? Endi dhuwit kasebut?

1. Penjelasan Globalegrow

Babagan masalah dana, wong njero Globalegrow ngumumake manawa ana telung aspek utama. Salah sijine yaiku wiwit taun 2019, bank-bank wiwit nggawe akeh utang, sing langsung nyebabake masalah finansial Globalegrow; sing nomer loro yaiku bisnis perusahaan berkembang cepet banget, sing nyebabake dana operasional perusahaan ora cukup; nomer telu, wabah epidemi kasebut nyebabake pengaruh lan tekanan gedhe tumrap industri lan rantai pasokan. 

2. Pratelan mantan karyawan Globalegrow

Mantan karyawan Globalegrow percaya manawa isih ana kesempatan kanggo KJT mbalek maneh, yen lam karo manajemen internal kudu dirampungake. "Sailvan wis nemoni kabeh masalah kasebut, rantai modal rusak, supplier ora gelem nyuplai, lan kabeh reputasi wis bau. Saiki reputasi kasebut pulih. Globalegrow kudu kerja bareng."

3. Analisis wong njero bisnis

Praktisi e-commerce lintas batas percaya manawa ana masalah yaiku Globalegrow duwe akeh produk standar lan inventaris gedhe. Globalegrow asline nggawe ponsel, sing biasane produk standar. Xiaomi lan Huawei duwe pasar luar negeri lan saluran penjualan langsung. Paling ora, arus kas ora kudu cepet banget. Globalegrow kudu mbayar awis sadurunge tuku inventaris. Adol alon-alon, iki kabeh biaya, lan telpon seluler regane jelas, lan adol ing luar negeri bisa uga ora duwe kauntungan.

Pengaruh pasar luar negeri ing epidemi kasebut bisa uga luwih abot tinimbang sing diarepake! Apa rantai modal, manajemen internal utawa pilihan saka sku. Saben tautan bisa nemtokake urip utawa matine perusahaan. Kesempatan lan tantangan ana ing e-commerce lintas wates, lan saben langkah kudu ditindakake kanthi tliti!

OIP-C


Wektu kiriman: Jun-23-2021