Pandhuan Suhu Cooking Minimal sing Aman

OIP

"Werna, aroma, lan rasa" minangka faktor pertama sing dianggep wong nalika milih panganan. Werna, aroma, lan rasa asring ditemtokake kanthi cara masak panganan. "Laporan Riset Diet Total" sing diterbitake dening Pusat Keamanan Pangan Hong Kong nyatakake manawa pusat kasebut ngirim 22 jinis sampel sayuran menyang laboratorium, nggunakake kompor induksi listrik 1200 W lan 1600 W, tanpa minyak goreng, lan wektu ana 3 menit lan 6 menit. Ditemokake manawa wektu masak saya suwe lan suhu saya dhuwur, saya akeh akrilamida sing diluncurake saka sayuran. Asil tes nambah minyak sing bisa dipangan menyang tumis lan tumis garing padha.

Panganan sing beda dimasak kanthi cara sing beda-beda. Panliten nemokake manawa cara nyimpen panganan, cara masak, lan suhu mangan kabeh mengaruhi nutrisi.

 

OIP (1)Nalika masak ing 60 ~ 80 ℃, gampang ngrusak bagean saka vitamin sayuran. Nalika nggodhog sup, sayuran ing sup ora kudu digodhog nganti suwe. Luwih becik ngenteni sup kanggo nggodhok lan langsung dilebokake sayuran. Daging sing paling enak lan lembut yaiku 70 ~ 75 ℃; kabeh unggas kudu digawe panas nganti 82 ℃ supaya daging paling kenthel bisa mateng; daging cincang paling gampang nyebar bakteri sajrone diproses, mula kudu paling ora 71 ℃ kanggo njamin keamanan pangan. Nalika panganan laut digoreng, suhu udakara udakara 90 ℃, lan suhune udakara 70 ℃, saengga ora panas banget lan rasane paling enak.

 

Saliyane suhu masak, suhu nalika mangan uga duwe pengaruh sing gedhe tumrap kesehatan. Suhu mangan ora panas banget. Konsumsi panganan sing dawa ing wektu sing suwe bisa uga ngobong mukosa esofagus, mula suwe banget didandani. Pancen gampang nyebabake kanker liwat wektu. Data nuduhake manawa ing antarane pasien kanker esofagus, luwih saka 90% biasane seneng panganan lan minuman panas. Konsumsi panganan kadhemen lan adhem jangka panjang bakal nyebabake kontraksi pembuluh getih gastrointestinal kanthi cepet, nyebabake pencernaan lan penyerapan, sing bisa nyebabake nyeri weteng kronis, nyeri weteng, diare lan malnutrisi kanggo wektu sing suwe. Umume, suhu sing paling apik kanggo mangan kudu cedhak karo suhu awak.

Tindakake pandhuan ing ngisor iki sing disaranake dening feedsafety.gov kanggo suhu masak minimal lan wektu istirahat kanggo daging, unggas, panganan laut, lan panganan masak liyane. Sampeyan kudu nggunakake atermometer panganan kanggo mriksa manawa daging wis tekan suhu internal sing aman sing cukup panas kanggo mateni kuman sing mbebayani sing nyebabake keracunan panganan.

微信截图_20210616144119

Kita ngerti sampeyan peduli karo para pelanggan kaya sing peduli karo sampeyan, mula kita menehi alat thermometer pawon sing paling apik kanggo nyedhiyakake kabeh kebutuhan para pelanggan sing bisa utawa ora bisa dipikirake. Hubungi kita kanggo termometer panganan sing dirancang paling apik / termometer daging / termometer BBQ. 

 


Wektu kiriman: Jun-16-2021