Solstice Musim Panas Ana

Kita miwiti solstis musim panas taun iki ing tanggal 22 Juni 13 tanggalan lunar. Solstice musim panas minangka istilah surya pisanan sing ditemtokake ing rong puluh patang surya, sing tegese wiwitan cuaca panas kanthi resmi, banjur swasana saya panas.

1(2)

Istilah surya kaping rong puluh papat minangka asil saka peradaban tani kuno lan ngemot konotasi budaya sing dawa lan akumulasi sejarah bangsa Tionghoa. Wiwitane adhedhasar arah Big Dipper ing langit wengi dening para wong kuna kanggo nuntun produksi pertanian kanthi tepat wektu. "Sarat Surya Surya Puluh Puluh" saiki diwiwiti saka divisi adhedhasar garis lintang surya sing ditemtokake luwih saka 300 taun kepungkur. Yaiku, ing bunder 360 derajat "ekliptika" (jalur srengenge sing katon ing bidang langit sajrone setaun), dipérang dadi 24 bagean sing padha, siji bagean sing padha saben 15 °, kanthi ekuinoks vernal minangka titik wiwitan 0 derajat, disusun miturut derajat bujur. Ing pangembangan sejarah, "rong puluh patang istilah surya" kalebu ing kalender lunar lan dadi bagean penting ing kalender lunar. Ing panguripan lan produksi saiki, sanajan istilah surya patang puluh papat isih bisa digunakake minangka referensi kasar, akurasi lan presisi kasebut ora bisa nyukupi kabutuhane wong saiki.

2

Dadi alat apa sing bisa nyedhiyakake pandhuan sing luwih apik kanggo urip lan produksi pertanian? Stasiun cuaca paling anyar Emate nyedhiyakake data real-time lan cathetan diachronic arah angin lan udan; uga duwe fungsi ramalan cuaca sing akurat; ing wektu sing padha, kita uga duwe stasiun cuaca ramalan cuaca multi-saluran supaya sampeyan ngerti kahanan cuaca sajrone 4 dina mbesuk, lan lelungan lan ngrancang produksi sadurunge. Sugeng konsultasi karo tim sales profesional babagan rincian! 


Wektu kiriman: Jun-22-2021