Tips kanggo uwal saka bebaya sawise badai udan lan banjir!

雨

Coba delengen maneh! Saka 08:00 tanggal 20 nganti 06:00 tanggal 21 Juli 2021, ana badai udan deres ing tengah lan sisih lor Henan, lan badai udan deres (250-350 mm) kedadeyan ing sawetara wilayah Zhengzhou, Xinxiang, Kaifeng, Zhoukou, Jiaozuo, lsp. Wilayah Zhengzhou yaiku 500 ~ 657 mm; udan saben jam maksimum ing sawetara wilayah ing ndhuwur yaiku 50-100 mm, lan udan maksimum saben jam ing wilayah kutha Zhengzhou yaiku 120-201.9 mm (jam 16-17 tanggal 20); Zhengzhou, Xinxiang, Kaifeng, Zhoukou, Luoyang lan papan liyane ing Henan 10 total observatorium meteorologi nasional duwe udan saben dinane ngluwihi nilai ekstrem sejarah wiwit cathetan meteorologi. Nganti jam 12.00 tanggal 2 Agustus, 302 wong tiwas lan 50 wong ora ana ing banjir bandhang kasebut.

Kepiye carane ngatasi badai udan banjir? Nglumpukake pandhuan mandhiri iki kanggo ngindhari bebaya lan nylametake nyawane nalika kritik!

Nylametake awake dhewe kanggo area umum ruangan lan kutha lan pedesaan

Yen ana aliran banyu sing kuwat ing wilayah kasebut, mula kudu ditetepake manawa ana bencana banjir. Yen dirungokake yen ana bencana banjir, aja langsung:

Temokake lemah sing stabil

1. Area ing ndhuwur lantai 2 (sadhuwure lumahing banyu) alun-alun sing dhuwur lan bangunan umum bertingkat sing akeh lantai.

2. Aja ngindhari bebaya ing jembatan, utamane jembatan ing kali, amarga banjir ing kali bisa ngilangi jembatan kasebut.

Aja mlebu ing wilayah sing mbebayani

1. Aja nganti mlebu fasilitas pangendali banjir kayadene bening kali. Banjir sing kuwat banget bisa ngrusak jubin utawa kebanjiran.

2. Aja mlebu ing sisih ngisor bangunan supaya ora ana banjir ing lemah.

3. Aja mlebu kereta bawah tanah lan fasilitas liyane.

4. Aja mlebu ing bolongan lemah, terowongan lintas lsp.

5. Aja mlebu proyek pertahanan udara ing lemah.

6. Aja mlebu dalan blanja ngisor lemah.

7. Aja cedhak karo bangunan lawas.

8. Supaya adoh saka gunung, udan sing kakehan bisa nyebabake bencana sekunder, kayata lendhut.

9. Aja ngadeg ing sangisore utawa ing sangisore wit, lan aja nyedhaki papan reklame.

10. Aja ngadeg ing mudhun utawa ing mburi mobil. Banyu kasebut cepet-cepet mudhun utawa mobil uga kena banyu, sing bakal mbebayani banget.

11. Aja nganggo sandal lan sandal, apa maneh mung tanpa alas sikil, amarga gampang cilaka lan kesandhung nalika nyasar.

Aja nggunakake fasilitas transportasi nalika udan deres

1. Aja nyopir nganggo mobil. Ing udan deres, kahanan lemah ditutupi lengkap lan mokal kanggo menehi hak akumulasi banyu kanthi akurat. Sawise nggeser menyang lemah sing endhek, mbebayani banget.

2. Ninggalake fasilitas transportasi umum sanalika bisa. Nalika udan deres, fasilitas transportasi umum uga mbebayani. Apa bis, subway, taksi, utawa rel sing cepet banget, bisa uga diganggu. Subway sing mandheg ing ngisor lemah lan bus ing wilayah sing asor banget mbebayani. Ninggalake transportasi. Temokake lokasi sing aman.

3. Yen sampeyan ninggalake kendaraan, luwih becik tumindak bebarengan. Kabeh kendharaan kudu dievakuasi bebarengan, lan luwih becik nyekel tangan siji lan sijine kanggo mesthekake yen ora ana wong sing ditinggal.

4. Sajrone udan deres, nalika aktif golek papan sing aman, aja cepet-cepet nelpon, ngirim ing Momen, poto-poto, dolanan ponsel, lsp. Banyu udan bisa ngrusak ponsel lan ngombe batere banget, lan jalarane bisa uga serius.

5. Temokake papan sing dhuwur lan gunakake telpon kanggo komunikasi karo njaba njaba nalika sampeyan njamin keamanan sampeyan dhewe.

Supaya adoh saka fasilitas listrik

1. Ing proses ngindhari bebaya, aja nganti adoh saka fasilitas listrik, garis voltase dhuwur, menara voltase dhuwur, trafo, lan kabeh obyek kanthi tandha bebaya pasokan listrik.

2. Supaya adoh saka kabel lan obyek kaya tali.

3. Supaya adoh saka papan tombol lan kothak distribusi.

4. Aja nyentuh soket, switch lan piranti urip liyane yen ora bisa njamin yen awak lan tangan sampeyan wis garing.

5. Aja ngadeg ing papan sing dhuwur ing udara supaya ora ana serangan kilat.

Komunikasi pribadi

1. Yen sampeyan lagi nandhang kasusahan ing njobo, sampeyan kudu mesthekake yen ponsel sampeyan bisa ndhukung rawuh para penyelamat lan priksa manawa sampeyan duwe kemampuan ngubungi sederek lan kanca sawise sampeyan aman, supaya sampeyan bisa ngirit listrik!

2. Nalika ninggalake kendaraan, sampeyan bisa ngirim pesen menyang sedulur lan kanca, apa wae WeChat utawa Moments, tandhani lokasi sampeyan, lokasi kendharaan, rencana evakuasi sampeyan dhewe, banjur evakuasi karo kabeh wong.

3. Sawise tekan lokasi sing aman, kirim pesen liyane kanggo menehi tandha lokasi sampeyan saiki lan kahanan wong-wong ing sekitar sampeyan, kanggo ngandhani kabeh manawa sampeyan aman sawetara, lan ngirit listrik, sampeyan bakal nyuda kontak karo njaba.

4. Yen kahanan banyu ing sekitar sampeyan wis ngalang-alangi sampeyan lunga, sampeyan bisa langsung nglaporake menyang polisi ing endi sampeyan, pirang-pirang wong, kahanan banyu ing sekitar, cara komunikasi darurat, lan liya-liyane, banjur mandheg nggunakake ponsel lan ngenteni nylametake.

5. Yen lingkungan sekitar ndhukung sampeyan ngisi daya telpon, utawa yen sampeyan duwe bank daya luwih, sampeyan bisa langsung ngisi daya, nanging nyuda panggunaan telpon.

6. Yen bisa, konfirmasi keslametan sedulur lan kanca, lan wenehake pandhuan sing perlu kanggo sedulur lan kanca, lan njaluk ngirit listrik.

7. Sawise sedulur lan kanca tekan posisi sing aman, setuju karo rencana kontak frekuensi rendah sing komunikasi saben 2-4 jam utawa luwih suwe kanggo nyuda konsumsi komunikasi.

8. Ing kahanan bencana, kekuwatan lan sinyal sekitar bisa diganggu, lan bisa uga ana komunikasi terpusat kanggo kabeh masarakat, sing bisa nyebabake rame sinyal. Aja gupuh nalika nemoni kahanan kaya ngono. Coba kontak karo departemen keamanan umum kanggo menehi informasi babagan kesulitan sampeyan lan ngenteni pitulung pemerintah.

9. Yen sampeyan duwe radio, sampeyan bisa nggunakake radio kanggo ngrungokake kabar sing diterbitake pamrentah.

远离

 


Wektu kiriman: Aug-13-2021