Apa pengaruh cuaca ing kita

Pengaruh cuaca utamane dipérang dadi sepuluh kategori ing ngisor iki:
1. Ing kahanan cuaca ekstrem kayata topan lan tsunami, masarakat ora bisa lelungan malah mbebayani produksi lan urip;

2. Sajrone mangsa garing lan banjir, iki bakal mengaruhi produksi pertanian, sing dadi dhasar urip sosial;
3. Owahan cuaca biasane bisa nyebabake rencana sampeyan dina iki, lan sampeyan ora bisa metu amarga iki, lsp;
4. Yen efek omah kaca saya kuat, bakal mengaruhi pertanian kanthi serius, mula bakal nyebabake seri urip kayata industri;
5. Perubahan cuaca sing paling dhasar bisa nyebabake kesehatan sampeyan;   
6. Kabut abot mengaruhi lalu lintas;   
7. Cuaca sing kenceng bakal nggambarake pawai, mengaruhi lintasan senjata lan lintasan liyane; 
8.Weather uga ngrusak lelungan;
9. Kekeringan lan banjir kabeh disebabake cuaca sing ala. Produksi pertanian dikurangi, dalane wis dikumbah, lan ora kepenak yen metu. . .   
10. Batubara bakal ngasilake jumlah akeh CO2 (karbon dioksida) minangka faktor penting sing mengaruhi pemanasan iklim!
Mula, cuaca sing ala uga bakal mengaruhi industri kayata minyak bahan bakar, pembangkit listrik tenaga termal, lan tenaga termal!   
Kahanan meteorologi minangka elemen penting ing lingkungan urip manungsa. Kondisi meteorologi lan perubahane ora mung mengaruhi kesehatan fisik masarakat, nanging uga duwe efek sing jelas tumrap aspek psikologis lan emosional masarakat. Kahanan cuaca sing nyenengake bisa nambah swasana, swasana, kualitas urip lan efisiensi kerja masarakat; kahanan cuaca sing ora nyenengake bisa nggawe wong rumangsa depresi, sesak, kesed, lan uga nyebabake penyakit mental lan prilaku sing ora normal.   
Panliten nuduhake manawa suhu dhuwur, asor dhuwur, udan lan sawetara kedadeyan cuaca ora normal ora bisa nyebabake kesehatan mental masarakat. Miturut data saka Organisasi Kesehatan Dunia, "El Niño" saka taun 1982 nganti 1983 nyebabake udakara 100.000 wong ing saindenging dunya ngalami depresi, kedadeyan penyakit jiwa mundhak 8%, lan kacilakan lalu lintas mundhak paling ora 5,000 . Alesané yaiku "El Niño" pangowahan meteorologi sing ora normal iki nyebabake ora normal Iklim global lan bencana cuaca, sing ngluwihi ketahanan psikologis sawetara wong, nyebabake rasa gelisah, retardasi mental, lan liya-liyane, lan wong sing duwe kekarepan lemah uga ngirim nangis Hysterical.   
Umume, lingkungan suhu sing kurang kondusif kanggo pembentukan kahanan mental sing luwih apik, nalika suhu dhuwur utawa nalika suhu mundhak, kahanan mental manungsa gampang ngalami fluktuasi lan ora normal. Para ahli kejiwaan nemokake yen suhu kasebut dhuwur utawa ana gangguan sing nyenengake, pasien mental tangi lan ngumbara, ora bisa turu, bengok-bengok, ngipat-ipati, lan ngalahake perkara sing saya mundhak, lan wong normal uga duwe beda-beda tingkat emosi. . Amarga suhu dhuwur ora becik kanggo kesehatan mental masarakat, angka tindak kriminal ing lingkungan suhu dhuwur cukup dhuwur. Ing taun 1996, ing wayah wengi Olimpiade, polisi AS nugasake para ahli kanggo nganakake kajian rinci lan nemokake manawa total kedadeyan kriminal saben dinane ing Atlanta mundhak kanthi paningkatan suhu. Saya suwe, wulan Juni lan Juli, wulan paling panas, duwe tingkat kriminal paling dhuwur. Olimpiade dianakake sajrone periode kasebut. Kanggo nyuda rasa wedi masarakat, kepala Komite Penyelenggara Olimpiade ngapusi manawa suhu musim panas Atlanta ora ngluwihi 30 ° C.   
Paribasan sing lawas “Langit surem lan surem.” Tegese nalika udan, semangat masarakat kesed lan swasanane ora gampang. Ahli meteorologi medis ing negaraku nemokake kanthi riset jero babagan sebab utama cuaca udan nyebabake kesehatan mental masarakat yaiku amarga cahya surem ing cuaca udan lan awak nggawe luwih akeh hormon pineal. Kanthi cara iki, konsentrasi sekresi tiroksin lan adrenalin Relatif luwih murah, sel saraf manungsa dadi "malas", dadi kurang "aktif", lan masarakat bakal ora bisa main.   
Pengaruh kondisi meteorologi ing kesehatan mental narik perhatian psikolog, ahli behavioris lan ilmuwan manajemen. Nalika nerbitake ramalan cuaca, sawetara negara uga nerbitake penyakit fisik lan psikologis sing bisa disebabake dening cuaca mbesuk, uga saran kanggo langkah pencegahan penyakit "disesuaikan karo cuaca".


Wektu kiriman: Sep-18-2021